Praat mee over de Regiovisie van de Marnedorpen: Hoe ziet mijn regio eruit over 10 jaar?

HET HOGELAND – Het is prachtig wonen in ons Marnegebied. En ja: natuurlijk spelen er ook vragen waar we ons druk over maken. Kunnen we wel behouden wat we zo graag willen behouden? En wat is dat dan? De rust, het mooie landschap, het openbaar vervoer, om eens een paar dingen te noemen? Zien we dingen die we graag anders willen? En wat is dat dan? Meer betaalbare woonruimte voor jongeren? Voor ouderen? Beter groenonderhoud?

Een groepje initiatiefnemers besefte dat veel dorpen overkoepelende thema’s hebben. Als we die weten te benoemen, dan kunnen we onze krachten bundelen op de thema’s die we samen belangrijk vinden, aldus de initiatiefnemers. De gemeente biedt ruimte voor initiatieven en daar maken we graag gebruik van. Kortom, de tijd is rijp voor een ‘Regiovisie van de Marnedorpen’.

Een heel aantal dorpsbesturen uit het Marnegebied schaarde zich achter dit idee en er werd samenwerking gezocht met Groninger Dorpen en Vakland Hogeland. Duidelijk is dat zonder actieve betrokkenheid en deelname van de regio zélf geen goede Regiovisie kan ontstaan.

De komende week valt er bij jou een flyer op de deurmat met een korte enquete én de uitnodiging om mee te praten op één van de vier data en locaties:

  • Donderdagavond 29 juni in Leens, Circustent Vakland Hogeland, van 19-20 uur
  • Dinsdagavond 4 juli in Zoutkamp, Café en partycentrum De Kegel, om 19.30-21.30 uur
  • Zaterdag 8 juli in Eenrum, Café Bulthuis, van 14-16 uur
  • Donderdag 13 juli in Kloosterburen, Circustent Vakland Hogeland, van 20.45-21.45 uur

Doe mee! Samen maken we onze regio sterker!

Voor vragen of reacties, mail naar: regiovisiemarnedorpen@gmail.com

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.