Mensingeweerster die ex probeerde te wurgen hoort 5 jaar tegen zich eisen

GRONINGEN – Als het aan de officier van justitie ligt gaat de 54-jarige man uit Mensingeweer die zijn ex-parner begin dit jaar geprobeerd heeft te wurgen voor 5 jaar de gevangenis in. De verdachte zegt zich niks te kunnen herinneren van het voorval.

Hij weet niet meer dat hij zijn ex-partner, die sinds een paar week bij hem op de bank sliep, geprobeerd heeft te wurgen. Dit gebeurde in de vroege ochtend van 16 januari. Rond 06.00 uur werd de vrouw wakker toen de man, die handschoenen droeg, haar neus en mond dichtdrukte. Hij zou daarbij gezegd hebben dat ze lang genoeg geleefd had en dat twintig jaar gevangenis hem niet interesseerde.

De vrouw wist echter aan de man te ontkomen en 112 te bellen, maar was wel even buiten bewustzijn toen agenten arriveerden.

Ondanks dat het Openbaar Ministerie (OM) de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar vindt, werd een gevangenisstraf van vijf jaar geëist. Ook zal de man daarna nog lang onder toezicht van hulpverlening staan, zo laat het OM weten.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.