Verkoop woningen op voormalige Lombok begonnen

WINSUM – Met een klein feestje werd donderdagmidddag de openstelling van de verkoop van de woningen op het Lombokterrein in Winsum gevierd. In het project met de naam Winsumernest zijn 28 gezinswoningen te koop.

Er waren wel redenen om de vlag feestelijk te hijsen op het terrein van de voormalige steenfabriek Lombok aan de Trekweg. Nadat Sennema er enige jaren bedrijf hield – en naar Het Aanleg vertrok – raakte het terrein in verval en verwildering. Plannen voor woningbouw liepen vertraging op, maar uiteindelijk kreeg projectontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn het toch voor elkaar.

De 28 woningen die in grootte en type variëren worden gebouwd door aannemer Rottinghuis. Alle woningen worden energieneutraal en liggen in een groene omgeving. “Ook de verschillende kwaliteiten van de locatie zorgen voor allerlei woonsferen. De woningen vormen samen een kleine woonbuurt en zijn deels aan het water gelegen of kijken uit op het Winsumerdiep. Een voetgangersbrug verbindt het plan met de naastgelegen nieuwbouwwijk Munster,” zo zegt het  gemeentebestuur.

De woningen hebben geen gasaansluiting. Door toepassing van bodemwarmtepompen en extra zonnepanelen zijn de woningen energieneutraal en daarmee duurzamer dan de huidige wettelijke norm. Wethouder Eltjo Dijkhuis zei: “Als gemeente Het Hogeland zijn we blij dat deze locatie nu tot ontwikkeling is gekomen. Loostad heeft er een hoogwaardig project van gemaakt en daarmee is het project een welkome aanvulling voor Winsum. In de huidige tijd van woningtekorten en kostenstijgingen is het mooi dat er weer nieuw aanbod bijkomt in de gemeente.”

Voor het project Winsumernest, afgekort W.est ,kunnen geïnteresseerden zich tot maandag 26 juni 12:00 uur inschrijven via www.winsumernest.nl. Na deze datum is inschrijven mogelijk voor een plek op de reservelijst./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.