Nu ook varen en fietsen met de Winsumer dorpsgidsen

WINSUM – De jury van de ANWB, die Winsum in 2020 benoemde tot het allermooiste dorp van Nederland zei onder andere: ‘en dat schitterende Winsumerdiep, een blauwe ader door de bebouwing’. De Dorpsgidsen geven bezoekers nu ook de gelegenheid om de knusse straatjes, steegjes en mooie doorkijkjes vanaf het water te bewonderen. Dit geeft weer een geheel andere kijk op Winsum en Obergum.

Men kan kiezen voor een gecombineerde vaar- en wandeltocht of alleen varen of alleen wandelen. De gidsen brengen de rijke historie van de tweeling-dorpen tot leven en laten graag de rijks- en gemeentelijke monumenten zien. Ook mooie verhalen en schitterende anekdotes worden met smaak verteld.

Een derde mogelijkheid die recent is ontwikkeld, is een fietstocht in en om Winsum. Fiets met de gids over het lommerrijke Bellingeweer en vind de sporen van de Tammingaborg. De fietstocht gaat vervolgens naar de Wetsingerzijl, een oude schutsluis die vroeger deel uitmaakte van het Reitdiep. U fietst door een gebied met een rijke historie, oude wierden en behuizingen en archeologische vindplaatsen. De gids wijst u op de sporen van het oude landschap.

Informeren en/of aanmelden kan via www.dorpsgidswinsum.nl of info@dorpsgidswinsum.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !