Ingrediënten voor 4 personen
- 2 uien, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout
- Olijfolie
- 300 gr kippendijen, in blokjes
- 2 puntpaprika’s, in stukjes
- 1 winterwortel, geschild en in stukjes
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl kurkuma
- 1 tl korianderpoeder
- 200 gr broccoli
- 400 ml kippenbouillon
- 300 gr couscous
- Zwarte peper.
Bereiding:
- Verhit een braadpan en fruit de uien en knoflook met een snuf zout in 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Circa 5 minuten tot de uien zacht zijn, schep daarna uit de pan.
- Zet het vuur iets hoger en bak de kippendijen bruin aan in 2 eetlepels olijfolie. Roer de paprika en wortel erdoor samen met de specerijen en het uienmengsel en bak 5 minuten. Als laatste gaat de broccoli erdoor, bak dit nog 5 minuten.
- In de tussentijd schenk je de bouillon in een tweede pan en breng je deze aan de kook. Zet het vuur daarna uit en roer de couscous erdoor met 2 eetlepels olijfolie. Laat 5 – 10 minuten wellen met de deksel op de pan. Bekijk de aanwijzingen op de verpakkingen voor de juiste tijd.
- Roer de couscous los met een vork en schep deze door de groenten en de kip. Meng goed en proef. Breng naar eigen inzicht verder op smaak met peper en/of zout. Een extra scheutje olijfolie extra vergine is altijd lekker.
Eet smakelijk en tot volgende week.