Couscous met kip

Ingrediënten voor 4 personen

 • 2 uien, in halve ringen
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • Zout
 • Olijfolie
 • 300 gr kippendijen, in blokjes
 • 2 puntpaprika’s, in stukjes
 • 1 winterwortel, geschild en in stukjes
 • 2 tl komijnpoeder
 • 2 tl kurkuma
 • 1 tl korianderpoeder
 • 200 gr broccoli
 • 400 ml kippenbouillon
 • 300 gr couscous
 • Zwarte peper.

Bereiding:

 1. Verhit een braadpan en fruit de uien en knoflook met een snuf zout in 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Circa 5 minuten tot de uien zacht zijn, schep daarna uit de pan.
 2. Zet het vuur iets hoger en bak de kippendijen bruin aan in 2 eetlepels olijfolie. Roer de paprika en wortel erdoor samen met de specerijen en het uienmengsel en bak 5 minuten. Als laatste gaat de broccoli erdoor, bak dit nog 5 minuten.
 3. In de tussentijd schenk je de bouillon in een tweede pan en breng je deze aan de kook. Zet het vuur daarna uit en roer de couscous erdoor met 2 eetlepels olijfolie. Laat 5 – 10 minuten wellen met de deksel op de pan. Bekijk de aanwijzingen op de verpakkingen voor de juiste tijd.
 4. Roer de couscous los met een vork en schep deze door de groenten en de kip. Meng goed en proef. Breng naar eigen inzicht verder op smaak met peper en/of zout. Een extra scheutje olijfolie extra vergine is altijd lekker.

Eet smakelijk en tot volgende week.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !