Winst vuilverwerker Omrin 3 miljoen hoger

HET HOGELAND – De omzet van Omrin, het vuilverwerkingsbedrijf waar de gemeente Het Hogeland bij is aangesloten, zag het nettoresultaat stijgen met 7,9 miljoen over 2022. Dat is 3 miljoen meer dan een jaar eerder.

“De aandeelhoudende gemeenten ontvangen een deel van het financiële resultaat in de vorm van dividend en wij zullen een deel van de winst aanwenden voor meer investeringen in innovatie en duurzame projecten in de regio. Daarmee versterken wij onze leidende positie in de sector als duurzaam koploper, versnellen we de circulaire economie en zetten wij belangrijke stappen om onze CO2 uitstoot verder te verminderen,” aldus Omrin.

De omzetsteeg naar €150 miljoen; in  2021 was dat 132 € miljoen (+ 14%) . De samenwerking met gemeenten op het afvalbeleidsterrein wordt door de aandeelhoudende gemeenten gewaardeerd: “ In 2022 hebben onze gemeenten Omrin een 8,2 gegeven op het terrein van klantentevredenheid. Een cijfer dat ons aanspoort om in gezamenlijkheid invulling te blijven geven aan het versnellen van de circulaire economie,” zo zegt het bedrijf.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.