Stichting voor speciale kinderopvang Uithuizen definitief failliet

UITHUIZEN – De Stichting Gewoon Bijzonder in Uithuizen is definitief failliet. De stichting met vijf personeelsleden, werd in mei failliet verklaard door een claim van Stichting Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) vanwege een betalingsachterstanden. De onderzochte doorstart bleek niet mogelijk.

Het kinderdagcentrum van Stichting Gewoon Bijzonder werd geopend in 2015. Het is bedoeld voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand. Tegenwoordig is het centrum ondergebracht in de Nieuwe School Uithuizen (NSU). De achterliggende gedachte is dat kinderen met en zonder beperking met elkaar in contact komen.

Het faillissement zal nu verder moeten worden afgewikkeld. Naar verwachting ligt er een schuld van rond de 200 duizend euro.

Het kinderdagcentrum van stichting Gewoon Bijzonder is voor zijn inkomsten afhankelijk van de persoonsgebonden budgetten (pgb’s) die de ouders van de gemeente krijgen om zorg voor hun kind in te kopen. Tijdens de coronaperiode vielen deze inkomsten goeddeels weg, omdat het centrum meerdere keren dicht moest. Op den duur bleken de vaste lasten niet meer op te brengen. Het gaat onder meer om de kosten voor de vijf parttime medewerkers en de maandelijkse huur van 1600 euro.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.