Artemissers in de Lopster Torenloop

LOPPERSUM – Met een derde plaats bij de vrouwen 50  kwam Simone Binnema uit Eenrum zaterdagavond in Loppersum namens de Loopgroep Artemis uit Winsum goed voor de dag.

De Motor, Fiets- en Automobielclub (MFAC) Loppersum organiseerde zaterdagavond voor de 16e keer de Lopster Torenloop bestaande uit een 5 en een 10 kilometerloop, jeugdlopen en een fun-race met een in het begin nog vol glas bier.  De vierde loop van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit telde tot tevredenheid van de organisatie op de 5 kilometer 84 en op de 10 kilometer 107 derhalve totaal 191 deelnemers. Met een temperatuur van ruim 17 graden een zuidwesten wind kracht 3 was het goed toeven in Loppersum.

Artemis telde bij deze editie slechts vijf deelnemers, waarvan er drie op de 10 en twee op de 5 kilometer van start gingen. Dit had te maken met het jubileumfeest in het kader van het 25-jarig bestaan van Artemis op dezelfde avond in Winsum.

Op de 10 kilometer bij de vrouwen 50, bestaande uit twee ronden van 5 kilometer, werd Binnema (foto) evenals vorig jaar verdienstelijk derde achter Marjan Helmantel (Eelde) en Elise Kool (Loppersum) in een tijd van 47.58 minuten. Fanny Kaper uit Winsum noteerde bij de vrouwen senioren als zevende een tijd van 51.48 minuten. Ze verbeterde hiermee haar persoonlijk record op deze afstand met 1.39 minuten. Geert Jan Reinders uit Loppersum werd met een tijd van 1.01.17 uur als 21e bij de mannen 60 geklasseerd.

Hein Kooi uit Westernieland liep voor de eerste keer een 5 kilometer onder de vlag van Artemis en finishte met een tijd van 23.33 minuten keurig als 12e overall in een veld van 84 deelnemers. Jeannet Bakema uit Loppersum finishte na 30.24 minuten als 55e.

De 10 kilometer bij de vrouwen werd gewonnen door Rinske Linstra uit Groningen in 38.43 minuten. De winst bij de mannen ging naar Gideon Douma uit Appingedam in 35.43 minuten.

De Lopster Torenloop is prima verlopen met dank aan de organisatie, de vele vrijwilligers, het enthousiaste publiek en de streetband LOS.

De volgende loop van het circuit is de Jannes Nijboerloop in Ten Boer op maandag 4 september, aanvang 18.45 uur.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !