Gehaktballetjes op Italiaanse wijze met pasta

Recept voor 4 personen.

Ingredieënten:

  • 250 gram spaghetti Gehaktballetjes:
  • 1 ui 400 gr half om half gehakt.
  • 2 teentjes knoflook, gehakt    1 ei
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram 4 el paneermeel
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el gedroogde tijm 1 el mosterd
  • geraspte Parmezaanse kaas 1 tl tabasco
  • verse basilicum. 1 tl gemalen komijn
  • Olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 0,5 tl gemalen nootmuskaat
  • Peper en zout

 

Bereiding:

Meng het gehakt met ei, paneermeel en alle smaakmakers. Kneed goed door en vorm er kleine gehaktballetjes van.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.

Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal uit de pan, leg op een bord en zet opzij.

Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn.

Fruit de ui aan in het vet van de eerder gebakken gehaktballetjes en voeg na 4 minuten de knoflook toe.

Doe dan de tomatenblokjes met de gedroogde oregano en tijm erbij en breng aan de kook.

Leg de gehaktballetjes in de saus en laat gaar worden terwijl de saus rustig pruttelt.

Roer de gekookte spaghetti door de saus, breng op smaak met peper en zout.

Garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Serveer eventueel met een groene salade.

Eet smakelijk en tot volgende week.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !