Geslaagde NIX18-campagne Midzomercarnaval Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – Afgelopen zaterdag nam Veilig Verkeer Nederland (VVN) blaastesten af bij alle minderjarige bezoekers van het Midzomercarnaval in Kloosterburen. Dit deden ze op initiatief van de gemeente Het Hogeland.

Het was een geslaagde NIX18-campagne. Resultaat In totaal waren er 300 tot 350 bezoekers. Waaronder 80 minderjarige bezoekers. Hier nam VVN blaastesten bij af. Als dank voor het blazen, kregen jongeren een NIX18 sleutelhanger mee. Er werd 1 jongere tussenuit gehaald die alcohol had gedronken. Deze werd toegang tot het evenement geweigerd. Ook zijn de ouders geïnformeerd over dit besluit. Campagne NIX18 Met NIX18 wil de overheid bewustwording creëren voor de negatieve gevolgen van alcohol. Daarmee in het bijzonder de gevolgen van alcoholgebruik op jongere leeftijd. Uit onderzoek blijkt dat alcohol een negatieve invloed heeft op de ontwikkeling van onze hersenen.

Naast Midzomercarnaval, zet de gemeente ook tijdens het Beach Event in Uithuizermeeden 15 juli aanstaande in op NIX18. Organisatie gemeente Het Hogeland en VVN werkten tijdens Midzomercarnaval nauw samen met Stichting Cultureel Centrum Kronkelhoes en Carnavalsvereniging CV Oldeclooster. Ook de politie, Mensenwerk Hogeland, Verslavingszorg Noord-Nederland en Halt leverden een belangrijke bijdrage.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !