Twee vermiste mannen gered

EEMSHAVEN – De reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in de Eemshaven heeft dinsdagmorgen twee vermiste jongemannen van 19 en 21 jaar op hun zeiljacht gevonden in de Noordzee boven Schiermonnikoog.

De hele nacht was naar de twee jongvolwassenen gezocht door onder meer de KNRM Eemshaven, de KNRM Schiermonnikoog, de KNRM Ameland en een helikopter en vliegtuig van de Kustwacht. Vlak voor zeven uur in de ochtend werd het 6,5 meter lange zeiljachtje van de mannen gespot door de Kustwacht-heli, zo meldt RTV Noord.

De twee mannen raakten maandagmiddag in de problemen toen hun jachtje boven Schiermonnikoog omsloeg en zwaar beschadigd raakte. Ze wisten zichzelf in veiligheid te brengen door weer op het jachtje te klimmen en dit te keren.

De mannen hebben zo’n zeventien uur op zee rondgedreven voordat ze werden gevonden.

Hieronder beelden van de reddingsactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !