Werkplein Ability groeit door naar Ontwikkelplein Het Hogeland

UITHUIZEN – Het college heeft ingestemd met een extra financiering voor de overgang van Werkplein Ability naar Ontwikkelplein Het Hogeland. Het Ontwikkelplein wordt de plek waar inwoners zich kunnen ontwikkelen door praktijk- en vakgericht te leren en te ontwikkelen om zo te ontdekken welk werk het beste bij hem en haar past.

Ook is het er voor iedereen die een beschermde werkplek nodig heeft. Werkplein Ability is onderdeel van gemeente Het Hogeland en ondersteunt al jarenlang inwoners en ondernemers op de arbeidsmarkt. Het veranderde gaandeweg van een Sociale Werkvoorziening in productie naar een bedrijf waar inwoners kunnen leren, ontwikkelen en werken. Wethouder Mariette de Visser: ”Iedereen moet de kans hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Daar sta ik voor. En iedereen heeft recht op een opleiding die een kans biedt op werk. Leren en jezelf ontwikkelen stopt niet na school, maar moet altijd kunnen. Met een steuntje in de rug, als dat nodig is. Daar is bij Ontwikkelplein Het Hogeland straks alle ruimte voor.”

De overgang naar Ontwikkelplein Het Hogeland vraagt om extra personele ondersteuning en verdere professionalisering in de begeleiding van inwoners. Behalve de incidentele 600.000 via de voorjaarsnota, is voor het aantrekken van personeel en extra begeleiding een bedrag van incidenteel € 592.008 in 2023 en in 2024 incidenteel € 256.364 en structureel € 729.320 nodig.

De gemeenteraad neemt hierover in september een besluit.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !