Trankiel

Al ruim anderhalve eeuw kun je er even van de fiets of van het schip om een afzakkertje te halen: het huiskamercafé in Westerwijtwerd. Om de zoveel jaar dient zich de vraag aan: kan het café nog wel worden voortgezet?

Ook vorig jaar konden liefhebbers van het schattige etablissement opgelucht ademhalen: het kreeg nieuwe eigenaren. Peter de Gelder en zijn eega Mirjam Vink hebben de horeca in hun vingers en kwamen uit Amsterdam naar het noorden voor een ander leven. En wat ze hier vinden valt goed samen met de naam van hun nering. Die luidt ‘Trankiel’, wat volgens het zakwoordenboek van Reker onder meer ‘rustig’ en ‘doodgemoedereerd’ betekent.    

Ingeborg

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.