Aangepaste subsidieregeling voor ondernemers vastgesteld

HET HOGELAND – Het college heeft opnieuw de subsidieregeling ‘Subsidieregeling Plus op vier centrumplannen Het Hogeland’ vastgesteld. Met deze subsidie kunnen pandeigenaren en nu ook huurders in Bedum, Winsum, Uithuizen en Uithuizermeeden hun winkel opknappen of verplaatsen naar het centrum.

Winkelpanden buiten het centrum kunnen met de subsidie worden omgezet naar bijvoorbeeld levensloopbestendige woningen. “De gemeente levert hiermee een bijdrage aan de transformatie van de winkelkernen, en in alle vier de kernen is hierin nog veel mogelijk”, zegt wethouder Eltjo Dijkhuis. Het college heeft de nieuwe regeling vastgesteld omdat de oude was verlopen en niet verlengd kan worden. Tegelijkertijd wordt er in de centra van Bedum, Winsum, Uithuizen en Uithuizermeeden nog steeds gewerkt. Van de oude regeling is ook nog geld over. De subsidie loopt tot en met 31 december 2025. Voor Leens is pasgeleden een soortgelijke subsidieregeling gekomen, die ook tot en met 31 december 2025 loopt.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.