Fiets- en wandelroutes oefenterrein Marnewaard gedeeltelijk weer open

LAUWERSMEER – Sinds 14 juli 2023 zijn de fiets- en wandelroutes bij het militair oefenterrein in Lauwersmeergebied Marnewaard weer open. Alleen tijdens militaire oefeningen zijn de routes nog gesloten. Dit geldt ook voor de ruiterpaden en mountainbikeroutes.

In april dit jaar werden de fietsroutes gesloten op verzoek van Defensie. De gemeente en de aannemers die bezig zijn met de dijkversterking kregen hierover veel klachten. Daarom zijn gemeente, provincie, waterschap en dijkversterking met Defensie in gesprek gegaan over hoe de paden weer veilig open zouden kunnen zijn. Defensie heeft de situatie opnieuw beoordeeld en besloten de paden weer open te stellen. Zo kan iedereen de routes door dit mooie landschap weer gebruiken. De dijk (foto) zelf blijft tot 2027 afgesloten. Dan is de dijkversterking klaar en kun je ook daar weer fietsen en wandelen.

Afsluiting bij militaire oefeningen

De paden zijn wel gesloten als er militaire oefeningen zijn. Want dan is het niet veilig om daar de wandelen of te fietsen. Tijdens oefeningen is het verboden om op de paden te komen. Men kan dan de omleidingsroutes volgen die met gele borden zijn aangegeven. Op de website van het Nationaal Park Lauwersmeer vindt men waar en wanneer de paden zijn afgesloten. Bij de toegang tot het militair oefenterrein komen hekken. En extra informatiedoeken zodat iedereen weet waar je wel en niet mag komen..

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik danĀ hier !