Tracé fietspad Oldenhove-Wehe gepresenteerd

WEHE-DEN HOORN – Voor het fietspad tussen Oldehove en Wehe-den Hoorn is het tracé vastgesteld. Het fietspad, ongeveer 7,8 kilometer kilometer lang zal zo’n 4,25 miljoen euro gaan kosten. Het werd woensdag in Saaksum gepresenteerd aan ongeveer 50 belangstellenden.

Bij de kruising naar Oldehove sluit het fietspad aan bij het reeds bestaande aan de westkant van de N983. Bij Saaksum komt een fietsersbrug naast de bestaande over het Oldehoofsch kanaal. Achter de brug tot aan de kerk moeten fietsers even op de gewone weg om vervolgens tot Roodehaan (foto) aan de wetskant van de weg het fietspad op te gaan. Na Roodehaan – het gehucht door op de weg – gaat het tracé verder aan de oostkant van de weg tot Warfhuizen. Ook hier het dorp door op de gewone weg. Na Warfhuizen gaat het fietspad verder aan de westkant tot aan bestaande fietsaansluiting.

Tot 8 september is er de mogelijkheid om te reageren op de voorkeursvariant, dit kan via de mail: j.tingen@provinciegroningen.nl . Het ontwerp staat een dezer dagen  op de projectpagina: https://www.provinciegroningen.nl/projecten/fietsroute-oldehove-wehe-den-hoorn/ .

Het fietspad is onderdeel van het fietsplan van de provincie Groningen. Reacties op het plan worden beoordeeld en aan het provinciebestuur voorgelegd dat zal beslissen over het definitieve tracé./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.