Biervatrollen in Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – Op zaterdag 29 juli wordt voor de 34e keer het Biervatrollen in Kloosterburen gehouden. Van pallets, planken, balken dekkleden en een demontabel zwembad zal er overdag een parcours in de Hoofdstraat worden uitgezet, die de teams vanaf 16.00 uur moeten afleggen. Uiteraard met een biervat. Het toevoegen van water en groene zeep zorgen ervoor dat het publiek kan genieten van een waar spektakel.  

De deelnemende ploegen bestaand uit 4 dames of heren, begeleid door een coach, moeten een parcours met hindernissen afleggen. Hierbij gaat het om de snelste tijd. Echter, er kunnen door scheidsrechters strafseconden worden uitgedeeld indien hindernissen niet goed worden genomen.

Enkele hindernissen hebben een vaste plaats in het parcours, zoals het zwembad en de zeephelling. Andere hindernissen worden vervangen door nieuwe obstakels, waarbij de veiligheid van de deelnemers voorop staat. Ernstig gewonden zijn mede daardoor in de afgelopen jaren niet gevallen.

Er wordt gerold met een halfvol vat bij de heren en een leeg vat bij de dames. Ieder jaar doen zo’n 20 teams mee. De meeste daarvan komen uit Noord-Groningen.

Naast de teams die gewoon voor de lol meedoen, is toch een groter deel berefanatiek. Ze gaan voor de felbegeerde wisselbeker………om die te laten vullen met bier.

Na afloop van het biervatrollen verandert het parcours in een feestterrein. Het straatfeest, dit jaar met Kick Off en Jeffrey Parmentier, is onlosmakelijk verbonden met het jaarlijks evenement en trekt al jaren veel publiek uit de regio Noord-West Groningen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !