10e Classic Demo Race in Winsum

WINSUM – Zondag 23 juli organiseert Promotie Winsum i.s.m. Classic Racing Team weer de Classic Demo Race. Het is voor de tiende keer dat de wedstrijden met klassieke motoren op het circuit bedrijventerrein Het Aanleg/Schouwerzijlsterweg worden gehouden.

Naast coureurs uit Nederland komen de deelnemers uit België, Duitsland en Engeland. Ze zullen rijden op motoren uit de periode 1930 tot 1972 en in verschillende klasses: van 50cc tot 500cc en de zijspanklasse.

Bij een Classic Demo Race gaat het niet om snelheid, maar om wie de meest regelmatige rondjes rijdt. Dit heeft te maken de verschillen in leeftijd van de motoren. Het is voor de toeschouwers daarom aantrekkelijker de motoren goed bewonderen. Dat kan overigens ook in het rennerskwartier, waar coureurs niet onwelwillend zijn om e.e.a. over de motoren te vertellen.

Zaterdagavond zijn de motoren vanaf 19.00 uur al in het centrum van Winsum te aanschouwen, als de motoren op veiligheid worden gekeurd door de C.R.T.

Vanaf 10.00 uur komen de klassieke motoren al in actie, want dan begint de training. De races in Winsum beginnen om 13.00 uur. De toegang is gratis.

Foto’s: Classic Demo Race 2015

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !