WW blijft stabiel in Het Hogeland

HET HOGELAND – In juni kregen 389 Hogelanders een WW-uitkering. In mei was dat aantal 387. Vorig jaar mei was dat 350, wat neerkomt op een stijging van 11,1 procent op jaarbasis. Zo meldt het periodiek overzicht van het UWV.

Onder jongeren – tot 27 jaar – kregen er 26 een uitkering; voor de groep van 27 tot  50 jaar waren er 164 werkloos. Er waren in mei 199 Hogelanders die een uitkering van het UWV kregen. In juni steeg het aantal WW-uitkeringen licht in de provincie Groningen. Ondanks de lichte toename, daalde afgelopen jaar het aantal mensen met een WW-uitkering. De detailhandel biedt met veel openstaande vacatures voor velen goede kansen op werk. Eind juni ontvingen 5.252 inwoners van de provincie Groningen een WW-uitkering. Dat is 1,6% van de Groningse beroepsbevolking. In juni nam het aantal WW-uitkeringen in Groningen licht toe met 0,4% (20 uitkeringen). Vanuit de commerciële diensten, groothandel en zorg & welzijn neemt de WW toe. Vanuit uitzendbedrijven is de afname deze maand het grootst. In vergelijking met vorig jaar ligt de WW in Groningen 1,7% lager. Ook landelijk nam afgelopen maand het aantal WW-uitkeringen toe. Eind juni telde Nederland 152.594 WW-uitkeringen (1,5% van de beroepsbevolking). Dat zijn er 1.715 meer dan in mei (+1,1%). Vorig jaar telde Nederland in juni 160.699 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 8.105 uitkeringen (-5,0%)./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.