Slagerij in Bedum behouden op nieuwe locatie en met nieuwe naam

BEDUM – Slagerij Havinga, voorheen bekend als slagerij Teerling, opende op 19 juli feestelijk haar deuren op een nieuwe locatie. Als onderdeel van het Centrumplan Bedum moest de slagerij vertrekken uit het winkelpand aan De Vlijt 10b en heeft een nieuwe plek gevonden in de Vlijtborg aan de Kleinestraat 3.

Slager Willard Havinga is erg te spreken over het eindresultaat. “In onze vorige winkel waren wij wel echt uit ons jasje gegroeid. Vooral in de winkel misten wij ruimte om onze kwaliteit goed naar voren te kunnen brengen. Met een nieuwe winkelformule, waarin veel meer ruimte is voor de klant, kan dat vele malen beter”.

“We zijn enorm blij voor de ondernemer en onze inwoners dat we de slagerij voor Bedum hebben kunnen behouden. Een belangrijke voorziening om het dorp levendig en leefbaar te houden. We hebben er met zijn allen veel energie en tijd in gestoken om dit mogelijk te maken. Met de verhuizing van slagerij Havinga hebben we ook een belangrijke volgende stap gezet om weer vooruit te kunnen met de verdere uitvoering van de projecten binnen het Centrumplan Bedum”, zegt wethouder Eltjo Dijkhuis.

Die volgende stappen zijn onder andere het voorbereiden van de sloop van De Vlijt 10, het pand waar slagerij Teerling (nu Havinga) gevestigd was. Naar verwachting kan het pand eind van dit jaar gesloopt worden. Daarna volgt het aanleggen van een nieuw plein op die plek in 2024. Die gaat het Kerkplein heten. Op de plek waar het Kerkplein nu nog is, komt dan ruimte voor nieuwbouw. In de loop van 2023 laten we het nieuwbouwplan daarvan zien.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.