Oude gemeentehuis Bedum brengt 800 duizend op

BEDUM – Het oude gemeentehuis wordt verkocht voor 800 duizend euro aan een nog onbekende koper. De combinatie Beemstee/Kultuurhoes had 750 duizend geboden. Een ogenschijnlijk klein verschil met een rechtszaak als gevolg.

De rechtszaak tegen het gemeentebestuur werd aangespannen door de Stichting Roemte. Dit is een onderdeel van het Nationaal Programma Groningen, het enkele jaren gelden met miljoenen opgetuigde programma voor het sociaal-economisch herstel van de aardgasschade in de provincie. Henk Boldewijn, directeur van Roemte zegt:  “Wij  ondersteunen Beemstee en Kultuurhoes met projectmanagement voor het hele proces rond het oude gemeentehuis. Ze hebben geen geld en wij zouden dat verstrekken. Vandaar dat wij ook betrokken zijn geweest bij het bod van 750 duizend euro en namens hen het proces hebben aangespannen.”

Roemte daagde de gemeente voor de rechter om delen van de gevolgde procedure aan te vechten. De gemeente had een stelsel van criteria opgesteld voor de afwegingen voor wie het pand – dat een boekwaarde van 8 ton heeft – zou worden gegund. In het vonnis stelde de rechtbank de gemeente volledig in het gelijk en bepaalde dat Stichting Roemte 1.755 euro de proceskosten en de kosten van de advocaat van de gemeente moet betalen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !