Online serie ‘Een dag uit het leven van …’ vandaag van start gegaan op Youtube

HET HOGELAND – Een overleg met de teamchef van de politie, de ambtsketen uit de kluis halen en het voorzitten van een ceremonie waarbij inwoners van Het Hogeland Nederlander worden. Zomaar een aantal werkzaamheden van burgemeester Henk Jan Bolding. De eerste aflevering is vanaf vandaag, woensdag 26 juli, te zien via het YouTube kanaal van de gemeente.

Leerlingen uit groep 8 van Basisschool Tiggeldobbe en de Piramiden liepen een dag met de burgemeester mee voor de opnames van ‘Een dag uit het leven van …’ Verder gaan de leerlingen op pad met een afvalcoach, groenmedeweker en de bode. Zo ontdekken ze waarom de gemeente minder bermen maait en hangen ze een snelheidsmeter op.

Gemeente Dichtbij

De online serie is onderdeel van een gemeentelijke opdracht ‘Gemeente Dichtbij’. Hierbij hebben inwoners ideeën bedacht hoe de gemeente dichter bij haar inwoners kan staan. De gemeente heeft deze ideeën geselecteerd en vormgegeven. Een van die ideeën is de gemeentelijke organisatie een gezicht te geven door filmpjes te maken van haar medewerkers met allerlei verschillende functies. In het najaar start vanuit deze dienstverleningsopdracht het maandelijkse Filosofiecafé. Sinds vandaag verschijnt iedere week via het YouTube kanaal van gemeente Het Hogeland een aflevering. De uitzendingen zijn ook te zien ook via Facebook en Instagram. Zie hieronder de eerste aflevering.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.