Nieuw speeltoestel voor speeltuin aan de Ripperdadrift

UITHUIZEN – Zaterdag 22 juli werd de vernieuwde speeltuin aan de Ripperdadrift bij buurtvereniging Plein 1 in gebruik genomen. De officiële openingshandeling werd verricht door wethouder Stefan van Keizerswaard. Hij deed dit door samen met één van de buurtkinderen een lint door te knippen.

In de speeltuin stonden al verschillende speeltoestellen. Een gedeelte hiervan was na een aantal jaren aan vervanging toe, maar in augustus van het vorig jaar werden ze ’s nachts vernield. Zo ontstond het idee om via een dorpsbudget nieuwe speeltoestellen aan te schaffen.

Nu staat er sinds kort een nieuw opvallend speeltoestel. Het is een klim-klautertoestel met een touwladder en een glijbaan. Dit toestel biedt jonge en iets oudere jeugd meer uitdaging.

Niet alleen de kinderen genieten van de nieuwe aanwinst, maar ook de ouders. “Het speeltuintje is in de loop der tijd voor de buurt ook een ontmoetingsplaats geworden. Je maakt sneller een babbeltje met de buren en dat is ontzettend gezellig” aldus één van de buurtleden. “In het speeltuintje is daarom ook een bankje, zodat ouders, opa’s en oma’s hun kroost in de gaten kunnen houden.”

Het vele werk van de speeltuincommissie van de buurtvereniging heeft ervoor gezorgd dat er veel speelmogelijkheid is voor de kinderen van Plein 1. Naast het nieuw geplaatste speeltoestel is er nog een klimtoestel aanwezig dat door de buurtbewoners een bijpassend kleurtje heeft gekregen. Het vernieuwen van het speeltuintje werd gefinancierd vanuit het toegekende dorpsbudget van de gemeente Het Hogeland en door sponsoring van klussenbedrijf Sienot.

“Het is fijn om te zien dat de kinderen van Plein 1 er gebruik van maken, maar ook kinderen van de omliggende wijken weten de vernieuwde speeltuin inmiddels te vinden”, laat de speeltuincommissie weten.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !