Garnwerder Zomerorgelbespelingen feestelijk afgesloten met een quiz

GARNWERD – De Garnwerder zomerorgelbespelingen, die zoals gebruikelijk, op de zaterdagmiddagen plaats vonden in de maanden juni en juli, zijn afgesloten met een boeiende quiz.

Organist Hans Beek had daarvoor een verrassend oeuvre in elkaar gezet. Er kwamen maar liefst 20 items langs, waarvan de aanwezigen de naam en de componist of uitvoerende konden noteren op een uitgereikt formulier. De belangstelling voor dit laatste inloopconcert was erg groot. Van heinde en verre kwamen er bezoekers op af. Ze werden niet teleur gesteld. Er werden niet alleen werken van Bach, Van Beethoven en Händel op het orgel gespeeld, maar ook van Johan de Heer, Wim Sonneveld, Boudewijn de Groot, Jasperina de Jong, de Beatles en meer.

Coördinator Hein Zeevalking kon tijdens deze laatste orgelbespeling mee delen dat het inmiddels 25 jaar was geleden dat deze waren gestart. Rolf Wassens en hij stonden aan de wieg er van.

Tijdens de zaterdagmiddagen in juni en juli werden er van 16.00 tot 17.00 uur inloopconcerten georganiseerd in de Ludgeruskerk met haar mooie Van Dam-orgel. Om geen drempels op te werpen waren alle concerten gratis, waarbij bezoekers konden in- en uitlopen wanneer zij dat zelfs wensten.

Voor de bespelingen zorgden in 2023 de organisten: Hans Nomen, Jan van der Wal, Rolf Wassens, Albert Viersen (met Tjalling Nijboer, cello), Jacob Rozema, Brenda Baron en Hans Beek. Bijzonder was dit jaar dat, toen twee organisten wegens ziekte verstek moesten laten gaan, Hein Zeevalking zelf de honneurs waarnam en zijn gehoor verraste met een boeiend repertoire. Een groot applaus was dan ook helemaal op zijn plaats.

Foto: organist Hans Beek vertelt waar het bij de quiz om gaat, coördinator Hein Zeevalking luistert

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !