Sloop De Twaalf Hoven begonnen

WINSUM – In twaalf weken moet het sloopbedrijf Dusseldorp het oude verzorgingshuis De  Twaalf Hoven tegen de vlakte hebben. Op deze plek komt een park voor De Tirrel.

De sloop van het gebouw is onlangs daadwerkelijk begonnen nadat de asbest gesaneerd was. De omwonenden hebben een brief ontvangen over de werkzaamheden. De sloper probeert het zware verkeer buiten de schooltijden om te houden. Incidenteel worden verkeersregelaars ingezet bij het vervoer van zware machines.

Op de plaats van het oude gebouw komt een parkeerplaats en een park. Dat park wordt ook ingericht als speelplaats voor de twee scholen in De Tirrel en als wandelruimte voor de inwoners van het zorgtehuis. Bij de scholen komt een ‘kiss and ride’ zone. Het is een openbaar park zodat ook inwoners van Winsum er kunnen verpozen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.