Fremantle Highway aangekomen in de Eemshaven

EEMSHAVEN – Negen dagen na het uitbreken van brand aan boord van vrachtschip Fremantle Highway, dat ruim 3.700 auto’s als vracht meenam, is het uitgebrande schip donderdag rond kwart over 1 de Eemshaven binnengesleept. Vele nieuwsgierigen waren aanwezig om dit moment mee te maken. De eerste kijkers verzamelden zich op de zeedijk en de voetbrug over het havenspoor voor het beste zicht.

Onder begeleiding van een schip van de Kustwacht, oliebestrijdingsschip Arca van Rijkswaterstaat en bergingsexperts aan boord van het vrachtschip om de situatie constant te monitoren, kwam het rampschip rond 13.15 uur aan in de Groninger zeehaven.

Het schip is in de Julianahaven aangemeerd en zal daar nog een paar maand blijven liggen. Er zullen inspecties worden uitgevoerd en worden gekeken hoe de lading van boord kan worden gehaald. De schade wordt geschat op enkele honderden miljoenen euro.

RTV Noord was aanwezig en maakte live-beelden van de aankomst in de |Eemshaven.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !