KLAAIMAT Festival: help het Waddengebied vorm te geven voor de toekomst!

LAUWERSOOG – Het KLAAIMAT Festival is een gloednieuw kennis- en innovatiefestival dat zich volledig richt op de economische, sociale en landschappelijke uitdagingen in het prachtige Waddengebied. Met de komst van het nieuwe Werelderfgoedcentrum Waddenzee in de haven van Lauwersoog zijn er mooie kansen ontstaan om gezamenlijk de handen ineen te slaan en nieuwe oplossingen te creëren. Daarom zijn we op zoek naar jongeren tussen de 15 en 30 jaar oud om deel te nemen aan editie 0 van het KLAAIMAT Festival op vrijdag 1 september ’23 en het samen vorm te geven. Er is ruimte voor maximaal 50 jongeren, dus meld je snel aan via klaaimat.nl!

Het KLAAIMAT Festival brengt mensen samen om aan de slag te gaan met de toekomst van het Waddengebied. Tijdens editie 0 op 1 september staan samenwerking, creativiteit en vindingrijkheid centraal. Onder het genot van muziek, lekker eten en drinken zullen jongeren brainstormen op een schip varend op de Waddenzee.

Editie 0 op vrijdag 1 september

De eerste editie van het KLAAIMAT Festival staat gepland voor de zomer van 2024, maar om de basis te leggen voor een succesvol festival nodigen we jongeren uit om deel te nemen aan editie 0. Deze creatieve sessie, gehouden op vrijdag 1 september 2023, tijdens de start van de septembermaand van de Landschapstriënnale en Sterren op ‘t Wad, biedt een uitgelezen kans om mee te denken over de invulling van het festival vanaf 2024.

Jouw ideeën kunnen de wereld veranderen

Het KLAAIMAT Festival gelooft dat de creaties van vandaag de oplossingen van morgen zijn. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste jongeren die willen meedenken over de toekomst van het Waddengebied en de rol van Lauwersoog als kennis- en innovatiehub. Er is ruimte voor maximaal 50 jongeren, dus meld je snel aan via klaaimat.nl!

Het KLAAIMAT Festival belooft het begin van een bijzondere en waardevolle transitie voor het Waddengebied te worden. Mis deze unieke kans niet en meld je aan via klaaimat.nl. Het festival is helemaal gratis, we vragen enkel om jouw input en gezelligheid!

Praktische informatie

Vrijdag 1 september 2023, 17:00 – 22:30 uur, Haven 1, Lauwersoog (in & rond de Visafslag), deelname is gratis.

Meedoen? Klik hier

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.