Bé Kracht draagt tekeningen over aan de Enne Jans Heerd

MAARHUIZEN – In het dagcafé van de Enne Jans Heerd te Maarhuizen hangen twee schilderijen van de Heerd, gemaakt door Ploegschilders Arie Zuidersma (1925 – 2014) en de in 1933 in Garnwerd geboren Bé Kracht. Donderdag 3 augustus was Kracht met zijn vrouw in Maarhuizen te gast en zij overhandigden drie originele tekeningen van Maarhuizen en de Enne Jans Heerd aan Gijs van Rhijn.

Van Rhijn exploiteert samen met zijn vrouw Mayke Zandstra de boerderij. Bij deze gebeurtenis was tevens de laatste “echte” boer van de Heerd de 92-jarige Duurt de Vries aanwezig en er werden mooie verhalen uitgewisseld.

Foto: Gijs van Rhijn luistert aandachtig naar Bé Kracht (r)

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !