Beleef de magie van het verleden op het Historisch Oogstfestival

LEENS – Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus vindt het grootste historische evenement van het Hogeland plaats bij Landgoed Verhildersum in Leens: het Historisch Oogstfestival, voorheen de Historische Dagen. Dit jaar groeien de bekende historische dagen uit tot een echt oogstfestival, inclusief een avondprogramma met muziek.

Op het hele landgoed staat alles in het teken van de oogst en zomerfeesten die teruggaan tot in de 19e eeuw. Alles ging nog met de hand. Kom kijken of doe mee met het dorsen met een dorsvlegel, bekijk de paarden die maaimachines trekken, of samen met hun ruiters een potje ringsteken spelen. Uit later tijd zijn de stationaire motoren en de grote dorsmachine. Allerlei oude ambachten zijn te zien.

Kom zelf ook in 19e-eeuws tenue

Voor gezinnen met kinderen is het festival ook echt een feest. Naast de ouderwetse kermis zijn er allerlei activiteiten voor kinderen zoals het knutselen in de tent. In de oude schuur is er kleinvee waaronder konijnen die zich laten knuffelen. Zoveel mogelijk mensen zijn gekleed in 19e-eeuws tenue: boeren, burgers en buitenlui en zeker ook de adel. Wij hopen dat de gasten zich ook aankleden in stijl.

Muziek & theater, bars & foodtrucks

Overdag treden er muziek- en kleine theatergezelschappen op, zoals op zaterdagmiddag Marlene Bakker, met op de zaterdagavond het grote muziekfeest waar Sunfire en Them Dirty Dimes garant staan voor sfeervolle folkmuziek en heerlijk swingende funk. Foodtrucks verzorgen de eterij en natuurlijk is de bar open voor een fris drankje.

Plattegrond | Programma zaterdag | Programma zondag

Tijdens dit evenement worden mogelijk foto- en video-opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

Foto: Them Dirty Dimes

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !