8-koppige band Snowapple treedt op in Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – Op vrijdag 25 augustus vindt onder een grote stretchtent in de sfeervolle Cloostertuin in Kloosterburen een optreden plaats van Una Bergin. De dochter van jazzsaxofonist Sean Bergin heeft voor dit optreden een speciale Snowapple geformeerd. De leden van de band waren allen actief in Sean Bergin’s groep MOB (My Own Band). Veel van hen speelden samen met Han Bennink en andere jazziconen. 

Snowapple brengt harmonische zang beïnvloed door Zuid- en West-Afrikaanse muzikale tradities, en speelt tijdens hun uitgebreide set van dixieland tot vrije improvisatie. Hun show nodigt uit om de wereld te beleven op een speelse, absurdistische en humoristische manier en wordt begeleid door drie leading ladies. Het brede scala aan muziekinstrumenten, rekwisieten en kostuums dat de band inzet op het podium maakt elke show een lust voor het oog – en een traktatie voor de oren. Later dit jaar presenteert Snowapple hun nieuwe plaat ‘Wrong Feet’ in het Bimhuis in Amsterdam.  In de Cloostertuin geven ze alvast een voorproefje.

De band bestaat uit: Una Bergin – vocal, mandoline, Joost Buis – trombone, Laurien Schreuder – vocal, klarinet, Felicity Provan – vocal, trompet, Tobias Delius – tenorsax, Omar Medina – gitaar, Ernst Glerum – contrabas, Alan Purves – percussie.

Het optreden begint om 17.00 uur.

Wie wil, kan blijven eten. Opgave voor het diner is verplicht: info@kloosterenburen.nl

Meer informatie: www.nicolaaskerk.NU

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.