Groningen Swim Challenge en City Swim maken zich op voor gedenkwaardige 9e editie

GRONINGEN – De stad Groningen maakt zich op voor het meest opwindende zwemevenement van het jaar, met de 9e editie van de Groningen Swim Challenge en Groningen City Swim die plaatsvindt op 26 augustus. Dit evenement, dat zich mag kronen als het mooiste zwemfestijn van Groningen, heeft één nobel doel: geld inzamelen voor het UMCG Kanker Research Fonds. In de afgelopen edities is er al meer dan 1 miljoen euro opgehaald, en dit jaar belooft weer een indrukwekkende prestatie te worden.

Zowel doorgewinterde zwemliefhebbers als nieuwkomers in de zwemgemeenschap zullen zich verzamelen aan de oevers van de schilderachtige grachten van Groningen om hun kracht en vastberadenheid te tonen tijdens de City Swim en Swim Challenge. Van een ontspannende duik in de prachtige grachten tot een uitdagende langeafstandszwemtocht van Zoutkamp of Lauwersoog naar hartje Groningen, over het Lauwersmeer en door het Reitdiep. De Groningen Swim Challenge biedt voor elk wat wils. De zwemmers zetten zich in door geld in te zamelen om het UMCG Kanker Research Fonds te steunen in hun streven naar medisch onderzoek en innovatie.

“Sinds de oprichting hebben we gezien hoe de kracht van gemeenschap en het verlangen om een verschil te maken, hebben geleid tot een ongelooflijke steun voor de Groningen Swim Challenge en Groningen City Swim,” zegt Johan Broesder, voorzitter van het organisatiecomité. “We zijn trots op wat we hebben bereikt, maar we weten ook dat er nog zoveel meer te doen is. Daarom nodigen we alle zwemmers en toeschouwers van harte uit om dit geweldige evenement bij te wonen en de verhalen van moedige zwemmers en vastberaden donateurs te delen.”

Met de steun van lokale gemeenschappen, bedrijven en individuele bijdragen, heeft de Groningen Swim Challenge niet alleen een positieve impact op de financiering van kankeronderzoek, maar ook op het vergroten van het bewustzijn over de ziekte en het belang van gezonde levensstijlkeuzes. Deelnemers, vrijwilligers en supporters komen samen om een boodschap van hoop en solidariteit uit te dragen, en om een omgeving te creëren waarin het nastreven van sportieve prestaties hand in hand gaat met het steunen van een nobel doel.

Dit jaar belooft de 9e editie van de Groningen Swim Challenge en Groningen City Swim weer een fantastisch evenement te worden met een enorme sportieve uitdaging. Voor meer informatie over registratie, donaties en het programma, kunt u terecht op de officiële website van het evenement.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !