Glasvezelleverancier ViberQ failliet

Maandag heeft de curator het faillissement van Rodin Fiber, dat handelde onder de naam ViberQ, bekend gemaakt. Zusterondernemening Rodin Broadband Groningen (RBG), ging twee maanden geleden al failliet. ‘Dat is vervelend, omdat ViberQ ook in gemeente Het Hogeland bezig was met de aanleg van glasvezel. Inwoners die inmiddels zijn aangesloten op het glasvezelnet kunnen gewoon gebruik blijven maken van de diensten. Daarin verandert niets’, zo laat de gemeente weten in een persbericht..

Op dit moment is nog niet concreet te zeggen hoe en wanneer de aanleg van glasvezel verder wordt voortgezet. De curator gaat er wel van uit dat ViberQ wordt overgenomen en dat de aanleg van glasvezel dus door gaat.

Dat betekent dat ook bestrating weer zal worden hersteld daar waar dat nog moet gebeuren. Zodra de datum bekend is waarop de werkzaamheden worden hervat, maakt de gemeente dat via de gemeentelijke kanalen bekend.

Inwoners die klachten hebben over het straatwerk, kunnen dat melden bij de gemeente. Via de website (Iets melden – Gemeente Het Hogeland) of telefonisch: 088 – 345 88 88. De gemeente zal het straatwerk dan laten herstellen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.