Taart met courgette

Ingredieënten voor 4 personen.

  • 3 courgettes
  • 200 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • plak bladerdeeg voor de bodem
  • gedroogde dragon
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 lente-uitje.

Bereiding:

Smeer een quichevorm in met een beetje boter en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik deze in. Leg er een groot stuk bakpapier op en doe er steunvulling in. Bak de bodem 25-30 minuten voor in een oven van 175 graden. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en laat een beetje afkoelen. Het waarom van blind bakken vind je hier.

Schaaf of snij de courgette in dunne plakken, als de courgette wat dik is, snij er dan een reep vanaf, de repen moeten iets hoger dan de vorm zijn. Doe de repen in de vorm en werk van binnen naar buiten en laat steeds iets overlappen. Vul tot de vorm goed vol is en voeg eventueel hier en daar nog een stukje toe. Klop de roomkaas los met wat zout en peper. Voeg de eieren er een voor een bij en roer deze er doorheen. Doe er nu de in ringetjes gesneden lente-ui, de geraspte kaas en de dragon bij en roer door. Giet dit voorzichtig gelijkmatig over de courgette. Bak de taart in ongeveer een uur goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.

Eet smakelijk en tot volgende week.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !