Zwerfafval verzamelen in havengebied Delfzijl

DELFZIJL – Op zaterdag 16 september doet Groningen Seaports voor de vierde keer mee aan de World Cleanup Day. Op deze dag worden over de hele wereld initiatieven georganiseerd om plastics en ander zwerfafval van straat te krijgen. In samenwerking met The Northern Netherlands Plastic Foundation (NNPF) gaat er wederom geprobeerd worden om het havengebied van Delfzijl te ontdoen van afval en plastics. Vorig jaar droeg een recordaantal van 150 deelnemers hier aan bij.

De opening van de World Cleanup Day vindt plaats op de parkeerplaats bij het kantoorpand van Groningen Seaports in Delfzijl, aan de Handelskade Oost 1. Om 10.00 uur trappen Groningen Seaports’ CEO Cas König en de burgemeester van de gemeente Eemsdelta, Ben Visser, deze dag af. Hierna vertrekken verschillende groepen naar de opruimlocaties. Het verzamelde afval zal na afloop worden opgehaald door de maritieme milieudienstverlener Bek & Verburg. Om 11.30 uur is er een optreden van Nico de Kliko, die op lichtvoetige wijze op het thema afval in gaat. Om 12.00 is de actie afgelopen en wordt er voor de deelnemers een lunch geserveerd, gevolgd door een tweede optreden van Nico de Klicko./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !