Prachtig programma Scheepsjoagen-festival Onderdendam

ONDERDENDAM – Vrijdag 1 en zaterdag 2 september staat Onderdendam weer in het teken van het Scheepsjoagen-festival. Zo zijn er naast het traditionele ‘scheepsjoagen’ een braderie, een oldtimerpuzzelrit, livemuziek en andere activiteiten aan het Winsumerdiep in het dorp. 

Op vrijdag trapt het Ainrummer Shantykoor om 16.00 uur af. Daarna is er de ouderwetse hindernisrace open rond het water voor kinderen en volwassenen en is er livemuziek van Wadvogel Alex de Bruin uit Den Andel, beter bekend als Wadvogel. Vanaf 21.00 uur wordt het groot feest met het duo De Esperando’s en de DJ’s van Dance Reaction Drive-In-Show.

Op de zaterdag is het feestterrein geopend vanaf 09.00 uur en kan men zich inschrijven achter het dorpshuis voor de activiteiten van deze dag. Om 11.00 uur start rondom het dorpshuis en de Uiterdijk de markt. Een half uurtje eerder gaan de kinderen tussen 5 en 16 jaar al los met het Kleintje Scheepsjoagen.

Ook dit jaar is er weer een oldtimerpuzzelrit, die plaatsvindt op de zaterdagochtend en -middag. Deelnemers kunnen zich tussen 11.00 en 12.30 uur aanmelden bij de inschrijftafel achter het dorpshuis. Het is dit jaar niet mogelijk om met de oldtimers over de Uiterdijk te rijden. Men dient zich daarom aan te melden bij de inschrijftafel. Deelname aan de puzzelrit is mogelijk voor iedereen met een oldtimer auto, vrachtwagen, motor of trekker.

‘s Middags van 12.00 tot 16,00 uur is er livemuziek van zangduo Maja. Om 14.00 uur start het scheepsjoagen voor volwassenen, gevolgd door het ‘hoanebalkgevechten’ voor kinderen en volwassenen vanaf 17 jaar. In de avond volgt een live optreden van Zanger Klaus, Orlando Uitenwerf (vh Zwarte Jannes, red.), de Partybrigade en de DJ’S van Dance Reaction.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.