Kip op Noord Afrikaanse wijze uit de oven

Ingredieënten voor 4 personen.

  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 3 citroenen (sap)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 bosje koriander (grof gehakt)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 kippenbouten
  • 500 gram winterwortels (geschrapt, in blokjes)
  • 500 gram vastkokende aardappels (geschild, in parten)
  • 2 preien (in ringen)

250 gr gedroogde pruimen zonder pit.

Bereiding:

  1. Wrijf de ui, knoflook, citroensap, komijn, kurkuma, chilipoeder, koriander, zout en peper in een vijzel fijn of maal in een keukenmachine tot een pasta.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kippenbouten rondom lichtbruin.
  4. Leg ze in de braadslede.
  5. Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en bak hierin de wortel, aardappel en prei circa 5 minuten.
  6. Schep de kruidenpasta en pruimen erdoor en verdeel dit mengsel over de kip.
  7. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Gaar het gerecht afgedekt circa 45 minuten in het midden van de oven.

Haal uit de oven en verdeel over de borden. Eet smakelijk en tot volgende week.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !