KinderBoekenHuis Winsum op 1 september weer geopend

WINSUM – Vanwege een tekort aan personeel was het KinderBoekenHuis in Winsum voor een lange tijd gesloten, maar op vrijdag 1 september gaan de deuren weer open.

Het KinderBoekenHuis in Winsum is een museum, een bibliotheek, een tweedehandskinderboekenwinkel en een ontmoetingsplek ineen. Het is een stichting die afhankelijk is van vrijwilligers en schenkingen van kinderboeken uit het hele land. Met 30.000 titels vanaf 1770 tot nu, herbergt het KinderBoekenHuis één van de grootste collecties Nederlandstalige kinder- en jeugdboeken.

Doelstelling van de Stichting is Het verzamelen, bewaren en ontsluiten kinder- en jeugdlectuur, in het bijzonder uit het Nederlandse taalgebied. Met kinderlectuur wordt bedoeld de lectuur van kinderen tot dertien jaar. Jeugdlectuur is de lectuur voor oudere kinderen van dertien tot achttien jaar. De collectie is voor iedereen toegankelijk. Boeken kunnen gelezen, geleend en soms gekocht worden. Ook is de collectie geschikt voor onderzoek.

Het KinderBoekenHuis is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 12.00 tot 16,00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Schrijfcursus

Eén zaterdag in de maand geeft kinderboekenschrijfster Myriam Roelandt er tussen 15.00-17.00 uur de schrijfcursus “Schrijf jezelf oké”. Op die dag is het KinderBoekenHuis om 15.00 uur voor bezoekers gesloten. Zie voor de data de KBH-agenda.

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.