Voor de 75ste keer Reitdieptochten in Garnwerd

GARNWERD – Zondagmiddag 3 september staat Garnwerd weer in het teken van de Reitdieptochten. Er zijn tochten voor jongens en meisjes over 500 meter en voor dames en heren over 1000 meter. Het parcours (500 meter) wordt ten zuiden van de jachthaven van recreatiecentrum Garnwerd aan Zee uitgezet.

De temperatuur van het water is op dit moment lekker voor het zwemevenement in open water. Nu maar hopen dat het weer, liefst zonnig en warm, meezit en zwemmers, publiek en organisatie een plezierige dag hebben.

Archieffoto’s HogelandNieuws

Om alles goed te laten verlopen heeft de organisatie krijgt de organisatie hulp van Garnwerd aan Zee, zodat er douche-, toilet- en kleedgelegenheid voor de deelnemers is en er uiteraard voor de versnaperingen wordt gezorgd. Zoals sinds de eerste tocht in 1939 zal muziekgezelschap De Eendracht het evenement muzikaal ondersteunen. Het publiek heeft vanaf het veld bij start/finish prima zicht en kan zijn/haar favoriet, zo nodig, aanmoedigen.

Na afloop ontvangt iedere deelnemer een herinneringsmedaille. De drie snelsten per klasse gaan met een beker naar huis.

De organisatie hoopt op een echt zomerse dag, zodat deze Reitdiepzwemtochten met veel zon en met veel plezier gehouden kunnen worden. De watertemperatuur is momenteel prima.

Inschrijven

Inschrijven voor de zwemtochten kan vanaf 13.00 uur bij de entree van Garnwerd aan Zee. De wedstrijd voor de jongens en meisjes is om 13.30 uur. Om 15.15 uur zijn de vrouwen aan de beurt. De mannen om 16.00 uur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !