Zomerleestip 5: Zulfkaant

Goed doordacht is de dichtbundel Zulfkaant van Pim de Noues ontegenzeggelijk: in twee gespiegelde delen van evenveel gedichten komen de verzen tot de lezer. Het magische getal 33 speelt een belangrijke rol in Zulfkaant en er is meer sprake van aansprekende symboliek, zoals Jiddische verwijzingen in het gedicht ‘Goi’ en verwijzingen naar de vluchtelingenproblematiek in ‘Hoogmoudege’.

Middels acrostichons en andere verborgen boodschappen neemt de dichter positie in waar het gaat om actuele thema`s als machtsmisbruik en de bevingsproblematiek. Daarnaast zijn er alledaagse observaties en kleinere onderwerpen. De beheersing van en het spelen met de taal maken Zulfkaant (Uitgeverij Vliedorp) een meer dan geslaagd poëziedebuut.

Ingeborg

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !