Holland Norway Lines vraagt uitstel van betaling aan     

EMDEN – Holland Norway Lines BV (HNL) vanochtend surseance van betaling aangevraagd bij de rechtbank. De bedrijfsvoering staat onder druk, mede door de financiële verliezen die begin dit jaar zijn geleden in verband met de onrustige periode in de Eemshaven, zo zegt het in een persverklaring. In afwachting van verdere ontwikkelingen vaart de MS Romantika voorlopig niet en is de kaartverkoop stilgelegd.     

De oorzaak van de druk op de bedrijfsvoering van het nog jonge bedrijf ligt vooral in de onrustige periode begin dit jaar door het gedwongen vertrek uit de Eemshaven. Een periode met veel annuleringen en extra kosten, maar ook met een grote impact op toekomstige boekingen. Toch zag voor HNL na de herstart in Cuxhaven, Duitsland, en vervolgens een succesvolle start in Emden per 1 juni de toekomst er weer rooskleurig uit. HNL heeft echter meer tijd nodig om de financiële verliezen van begin dit jaar goed te maken.

Alle medewerkers in Groningen, het Noorse Kristiansand en aan boord van de cruiseferry zijn vandaag geïnformeerd. Sinds de start in 2022 hebben bijna 400.000 passagiers gevaren op de cruiseferry MS Romantika. Het bedrijf heeft bijna 400 medewerkers.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !