Mie met kastanjechampignons, paksoi en pinda’s

Ingredieënten voor 4 personen.

  • 2 rode uien
  • 1 tl gemberpoeder
  • Snuf chilipoeder
  • 600 gr paksoi
  • 400 gr mie
  • 250 gr kastanjechampignons
  • Zwarte peper naar smaak
  • 2 el sojasaus
  • 2 el pindakaas
  • 2 takjes peterselie
  • 100 gr pinda’s
  • 10 gr roomboter
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 3 tl witte wijnazijn

Bereiding:

Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de gare mie af in een vergiet, en spoel deze af onder de koude kraan. Zet de afgekoelde mie aan de kant.

Snijd de paksoi klein en houd de witte delen apart van de bladeren. Snipper de rode uien en snijd de kastanjechampignons in plakjes. Doe een beetje roomboter in een wokpan en roerbak de rode ui, gemberpoeder, snuf chilipoeder en witte delen van de paksoi 2 minuten op middelmatig vuur.

Voeg daarna de kastanjechampignons en de bladeren van de paksoi toe en roerbak het geheel 4 minuten op hoog vuur.

Voeg daarna de basterdsuiker, sojasaus, zwarte peper, pindakaas en de witte wijnazijn toe.

Voeg de mie toe aan de wokpan en de helft van de pinda’s en verhit dit een minuutje mee.

Schep het op de borden, strooi er nog wat pinda’s overheen en garneer het met peterselie. Smakelijk eten! En tot volgende week.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !