Oogstfeest Appelhof zaterdag 21 oktober

WINSUM – Op zaterdag 21 oktober organiseert de Belangenvereniging ’t Oldehof en Peerdewask een Oogstfeest in de Appelhof in Winsum. Er wordt dan is een minimarkt in de Appelhof georganiseerd van 10.00 – 16.00 uur om (verwerkt) fruit uit eigen tuin te verkopen hiervoor is vooraf aanmelding via de website noodzakelijk en we vragen een kleine bijdrage voor de Appelhof.

Het overig programma bestaat uit workshops over snoeien en zeisen en biodiversiteit in de Appelhof. Het resterend fruit kan geplukt worden in de Appelhof met telescoop fruitplukmandjes en het kan meteen geperst worden met de Mobiele Fruitpers Golden Raand uit Uithuizen. Ook fruit uit eigen tuin kan geperst worden. Het fruit wordt geperst zonder conserveringsmiddelen en verpakt in sappakken van 3 liter à € 5,-.

Aan het oogstfeest is ook een wedstrijd verbonden wie de lekkerste en gezondste producten maakt van fruit uit eigen tuin. We hebben een jury en die bepaalt de winnaar van “Heel Winsum bakt”. Voor de winnaar is een leuke verassing.

Oogststeam

Voor het eerst werken we dit jaar met een oogstteam en daarvoor zoeken we nog versterking. Geef je op via de website. Er wordt 2x in de week geraapt en geplukt op woensdag- en zaterdagochtend van 10.00-12.00 uur vanaf 6 september tot eind oktober.

De Belangenvereniging ’t Oldehof en Peerdewask zet zich al bijna 30 jaar in voor De Appelhof samen met 60 vrijwilligers en buurtgenoten om deze fruitboomgaard te onderhouden en te verbeteren. Er is een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente gesloten om de Appelhof in eigen beheer te onderhouden en te verbeteren. Voor meer informatie en opgave ga naar onze website www.oldehof-peerdewask,.nl of naar www.fruitboomgaarden-winsum.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !