Kunstvloed zoekt verhalenvertellers

SAUWERD – Kunstvloed is voor het Verhalencafé op zoek naar mensen die een mooi verhaal willen vertellen over hun dorp. Een verhaal dat ze misschien van hun ouders of grootouders kennen. Van buren of van horen zeggen. Over de veldwachter van Sauwerd bijvoorbeeld, Hendrik Jan Oostinga. Nog steeds is hij bekend als degene die de ratten in zijn sloot doodschoot met zijn dienstpistool.

Ook wordt zijn naam genoemd als belangrijke verzetsstrijder. Samen met Willem Zwartekot, de bakker uit de Kerkstraat. Als Zwartenkot de veldwachter iets belangrijks moest vertellen, stalde hij zijn fiets bij dokter Nanninga en liep dan achterom, via de achtertuinen naar Oostinga. Nanninga was getrouwd met de freule van Slochteren, en die freule vond het stallen van die fiets maar brutaal. Omdat ze van niets wist natuurlijk.

En zo zijn er ongetwijfeld nog veel meer verhalen uit Sauwerd, en in Adorp en Wetsinge. Over ontluikende liefdes, over ruziënde buren, over goedlopende of misschien minder goed lopende winkels. Over boeren misschien wel, die elkaar achterna zaten met een hooivork. Hoe gekker, hoe leuker het Verhalencafé wordt.

Kunstvloed nodigt iedereen uit met mooie verhalen. Het Verhalencafé start donderdag 14 september om 19.30 uur in Ubbegaheem.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.