Visserijmuseum verwelkomt 5000ste bezoeker

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum aan de Reitdiepskade in Zoutkamp heeft op maandag 4 september de 5000ste bezoeker van dit seizoen mogen verwelkomen. De gelukkige was Tineke de Weerd uit Hoogeveen. Zij ontving een boeket bloemen uit handen van PR-medewerkster Anouk Bakker. Ook werd ze verrast met het bordspel Grunn.

De heer en mevrouw De Weerd genieten van een welverdiende vakantie in het Lauwersmeergebied en zijn sinds kort in het bezit van een Museumkaart. Mede daarom besloten ze de expositie Vissersvrouwen te bezichtigen. Hierbij staat de rol van de vrouw in het vissersgezin centraal.

De expositie is nog tot en met 31 oktober opengesteld voor het publiek en wordt belicht aan de hand van de volgende thema’s: lief en leed, familie en werkzaamheden in de visserij. Het geheel wordt gepresenteerd van het verleden naar het heden en ondersteund door middel van interviews met vissersvrouwen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !