Restauratie molen Aeolus te volgen bij Molenstichting Winsum

ADORP – Molenstichting Winsum geeft nieuwsgierigen een inkijkje op de voortgang van de restauratie van molen Aeolus in Adorp. De stichting heeft daarvoor een aantal fraaie 360º-foto’s op haar website geplaatst. Binnen een paar maand, voor het eind van het jaar, moet de molen af zijn. 

Af betekent in dit geval dat dan de fundering – de molen stond scheef – is versterkt, de romp gedeeltelijk vervangen is, de kap en staartwerk zijn hersteld en het wiekenkruis is vervangen. Voor het in ere herstellen van de molen is het Adorper bedrijf ADH, het naastgelegen molenherstelbedrijf van Anne Doornbosch, verantwoordelijk.

Op de website van eigenaar Molenstichting Winsum zijn 360 graden foto’s te zien, zodat iedereen, zonder de molenbouwers in hun werk te storen, zelf rond kan kijken. Klik hier

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !