Samen aan de slag met isoleren en zonnepanelen in de gemeente Het Hogeland.  

HET HOGELAND – Energie-initiatieven en de Groninger Energiekoepel slaan de handen ineen om inwoners te informeren en te ontzorgen. Hoewel veel inwoners aan de slag willen met het verduurzamen van hun woning, is het niet eenvoudig een weg te vinden tussen alle aanbieders en mogelijke maatregelen. Energie-initiatieven uit het Hogeland en de Groninger Energiekoepel slaan daarom de handen ineen met een reeks informatiebijeenkomsten over duurzaam wonen. Tijdens de bijeenkomst krijgen bezoekers gedegen informatie over isoleren en zonnepanelen en ook kunnen zij concrete stappen zetten. 

Met de gestegen energieprijzen staat duurzamer wonen bij steeds meer inwoners op de wensenlijst. Het helpt immers om de energierekening te verlagen en is goed voor het milieu. Het wijs worden tussen alle aanbieders en mogelijke maatregelen is voor velen een obstakel. Met de informatiebijeenkomsten worden inwoners die concrete stappen willen zetten naar het uitvoeren van duurzame energiemaatregelen, ontzorgd met een concreet aanbod voor isolatie en zonnepanelen. Hierbij betrekken we lokale aanbieders van verduurzamingsmaatregelen.

Ontvang ter plekke persoonlijk advies
Tijdens de informatieavond informeren aanbieders over de verschillende mogelijkheden en krijgen bezoekers de gelegenheid om vragen te stellen en persoonlijk advies te ontvangen die past bij hun woonsituatie. Daarnaast is er informatie over financieringsmogelijkheden.

Praktische informatie
De informatieavonden vinden plaats op:

28 september van 19:30-21:30 De Meenschaar Kapelstraat 9, Bedum
5 oktober van 19:30-21:30 De Poort, Borgweg 36, Winsum
12 oktober van 19:30-21:30 Dorpshuis de Fakkel, Oosterstationsstraat 14, Uithuizen

Participatie
Al jaren spant de GrEK zich in voor een duurzame energietransitie, samen met alle lokale energie-initiatieven die de provincie Groningen rijk is. Dit project maakt deel uit van het landelijke project opschaling ondersteuningsprogramma bewonersparticipatie van Energie Samen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.