Gemeente zoekt ambassadeurs voor respect

NOORD-GRONINGEN – De gemeente Het Hogeland zoekt ‘ambassadeurs van respect’, die tijdens de Week van Respect hun persoonlijke verhalen en ervaringen met kinderen willen delen.

De Week van Respect vindt van 6 tot en met 12 november plaats. Sinds 2022 is de gemeente Het Hogeland als eerste, en tot dusverre enige, noordelijke gemeente aangesloten bij de Week van Respect. Al sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de Week van Respect, die zich vooral op jongeren richt. Inmiddels heeft deze landelijke campagne al meer dan 2.5 miljoen jongeren bereikt.

Tijdens de Week van Respect in Het Hogeland worden jongeren gestimuleerd om zélf bij te dragen aan een respectvolle samenleving, waarin iedereen zich thuis voelt. Op korte termijn leidt dit volgens de betrokkenen tot een veilige sfeer in de klas, buurt of op de sportclub. Op langere termijn draagt dit bij aan een respectvolle samenleving met betrokken inwoners die openstaan voor elkaar en elkaar respecteren zoals ze zijn.

Voor de Week van Respect in Het Hogeland zijn de gemeente en de Respect Foundation nog wel op zoek naar ambassadeurs. Het gaat om mensen die het leuk vinden om gastspreker te zijn op een school, sportvereniging of andere plek waar jongeren samenkomen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via weekvanrespect.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !