Informatieavond in Oosteinde over plannen waterstof 

OOSTEINDE – In Oosteinde wordt dinsdag 26 september een bijeenkomst gehouden over de aanleg van een waterstofnetwerk. wordt er op 26 september een informatiebijeenkomst gehouden in Oosteinde. Daar zijn medewerkers van het ministerie en Hynetwork Services aanwezig die alle vragen over het project en de procedure kunnen beantwoorden. De avond in Hotel Ekamer begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Hynetwork Services gaan een landelijk waterstofnetwerk aanleggen. Want bij de overgang naar een duurzame toekomst met een CO2-vrij energiesysteem speelt waterstof een onmisbare rol. Waterstof kan namelijk een vervanger zijn van aardgas voor bijvoorbeeld de industrie.

Met het waterstofnetwerk wordt waterstof beter beschikbaar. Dit waterstofnetwerk verbindt eerst vraag en aanbod van grote gebruikers, zoals de industrie in de Eemshaven en Delfzijl. Huizen en kleinere bedrijven kunnen zich niet aansluiten op dit waterstofnetwerk. Het uitgangspunt voor dit waterstofnetwerk is het hergebruik van bestaande leidingen die nu nog in gebruik zijn voor het gastransport.

Een en ander is uitgewerkt in een onderzoeksplan, dat momenteel ter inzage ligt. In dit plan wordt voorgesteld wat er onderzocht wordt en hoe dit gedaan wordt. Op de conceptversie kan iedereen reageren, bijvoorbeeld als men vindt dat er bepaalde milieu-onderwerpen verder onderzocht moeten worden. Reageren kan tot 19 oktober.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.