Lezing over vleermuizen in Nicolaaskerk Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – Vleermuizen: bloeddorstige virusmonsters of zachtaardige ingenieuze muggenvangers? Ester van Joolen, landschapsecoloog en fysisch geograaf, vertelt op zaterdag 23 september in de Nicolaaskerk van Kloosterburen over de vleermuis, het nut van de vleermuis en waarom het belangrijk is dat de vleermuis beschermd wordt. 

Hoe en waar leven vleermuizen? Welke soorten kun je aantreffen in onze omgeving? Ester van Joolen gaat in op hun vermogen om zich te oriënteren en te jagen door middel van ultrasone geluiden. Zijn vleermuizen gevaarlijk of juist nuttig voor de mens? Vleermuizen worden in hun voortbestaan bedreigd en zijn daarom wettelijk beschermd. Wat kunnen we doen om te helpen? Na afloop van de lezing, zo rond 19.30 uur, gaan we naar buiten om ze te spotten, behalve als het regent, dan vliegen de vleermuizen helaas niet. Neem een verrekijker en/of infraroodcamera mee. Reserveren is gewenst.

Aanvang 19.00 uur; inloop 18.30 uur. Na afloop van de lezing gaan we vleermuizen spotten.

Opgave: info@nicolaaskerk.NU.

Entree: vrije gift voor de zoogdiervereniging.nl.

Foto: Ester van Joolen, landschapsecoloog en fysisch geograaf

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !