Fremantle Highway onderweg naar Rotterdam

EEMSHAVEN – Donderdagmiddag rond 15.30 uur heeft de Fremantle Highway de Eemshaven verlaten. Het vrachtschip, waarop in de nacht van dinsdag 25 juli 2023 brand uitbrak en die sinds 3 augustus in de Groninger zeehaven lag, wordt naar Rotterdam versleept en zal bij Damen afmeren. Dankzij de gezamenlijke inspanning van diverse partijen is de Fremantle Highway daarmee tijdig uit de haven vertrokken om ruimte te kunnen maken voor een cruiseschip van de Meyer Werft dat medio oktober in de Eemshaven wordt verwacht. Beelden van de Freemantle Highway staan onderaan dit artikel.

Het zwartgeblakerde schip zal bij daglicht en rustig weer door minimaal 4 sleepboten naar de haven van Rotterdam worden versleept. Ook zullen twee loodsen meevaren.

“Het was een grote uitdaging voor vele partijen in en om de haven, inclusief Groningen Seaports zelf, om het schip te ontvangen, maar wij zijn trots dat de Eemshaven hierin een rol heeft gespeeld. De Eemshaven was door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat aangewezen als zogenoemde Port of Refuge, wat als het ware gezien wordt als uitwijkhaven voor schepen in nood. Wij zijn blij dat een verdere ramp op de Waddenzee is voorkomen, maar betreuren het dat er een bemanningslid om het leven kwam. Wat er verder met het schip gaat gebeuren, is bij ons verder niet bekend”, aldus Groningen Seaports.

Bewegende beelden:

Noordzee (25 juli) klik hier

Aankomst Eemshaven (3 augustus) klik hier 

Vertrek Eemshaven (21 september) klik hier

Aankomst Port of Rotterdam (23 september) klik hier

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.